Oral-b Genius X 20000 Review

Review Oral-b Genius X 20000:

De Oral-b Genius X 20000 is een elektrische tandenborstel met vele opties. En is een van Oral-b’s meest geavanceerde tandenborstels van dit moment. Vanwege alle opties die deze Oral-b Genius X 20000 bezit, behoort deze ook tot de duurdere tandenborstels op de markt.

Wat ons betreft maakt de Oral-b Genius X 20000 de verwachtingen absoluut waar. Zeker wanneer je een persoon bent welke van veel opties houdt. Wanneer dit niet het geval is, dan zou het misschien verstandiger zijn om een goedkoper model van Oral-b aan te schaffen. Bekijk alle modellen van Oral-b hier!

Pluspunten:

6 verschillende poetsstanden
Poetsdruk sensor
Koppelbaar met mobiele app
Goede grip
Lange accuduur

Minpunten:

Prijs
App niet altijd even nauwkeurig
Oplaadstation alleen in het wit beschikbaar

Verschillende poetsstanden:

Net als de meeste elektrische tandenborstels in deze prijsklasse heeft de Oral-b Genius X 20000 verschillende poetsstanden. Deze Oral-b beschikt over zes verschillende standen. Zo zijn er o.a. poetsstanden voor tandvleesverzorging, gevoelige tanden, whitening en tong reiniging.

Koppelbaar met mobiele telefoon:

De Oral-b Genius X 20000 is via een app koppelbaar met je mobiele telefoon. Op deze manier weet de tandenborstel precies welke tanden je hebt gepoetst en welke er nog gepoetst moeten worden. Ook kan je op deze manier je poetsgedrag analyseren en verbeteren waar nodig.

Prijs / Kwaliteit

70%

Functies

75%

Ontwerp

80%

Andere technische snufjes:

De Oral-b Genius X 20000 beschikt over een poetsdruk sensor. Wanneer er teveel druk wordt uitgeoefend licht de sensor rood op. Deze bevindt zich aan de bovenzijde van de tandenborstel zelf. Daarnaast zal de tandenborstel ook minder hard draaien wanneer er teveel druk wordt uitgeoefend. Dit om schade aan gebit en/of tandvlees te voorkomen. Dit alles hersteld weer wanneer de juiste druk wordt uitgeoefend.

Ook kan je instellen dat de app een seintje moet geven wanneer de opzet borstel aan vervanging toe is. Dit is een handige functie, aangezien veel mensen dit nog wel eens vergeten. Uiteraard beschikt de Oral-b Genius X 20000 ook over een timer functie, welke laat weten wanneer er twee minuten gepoetst zijn. De accu van deze Oral-b is zeer goed en gaat minimaal twee weken mee wanneer deze volledig opgeladen is.

10500
poetsbewegingen/min
6
poetsstanden
14
dagen batterijduur
300
oplaadtijd in minuten

Informatie van de fabrikant:

Oral-b Genius X 20000 CrossAction
De CrossAction techniek van Oral-b:

Voor een grondige reiniging zijn de borstelharen van de Oral-B CrossAction opzetborstel in een perfecte hoek geplaatst.

Oral-b Genius X 20000 mobiele app
De Oral-b Genius X 20000 is koppelbaar een app:

De Oral-B Genius X 20000 is voorzien van bewegingssensoren en aangedreven door kunstmatige intelligentie om je poetsstijl te herkennen en je elke dag te begeleiden voor de beste resultaten.

Het uiterlijk van de Oral-b Genius X 20000:

Het uiterlijk van de tandenborstel bevalt ons wel. Op de tandenborstel zelf staan mooie icoontjes welke aangeven in welke poetsstand de tandenborstel op dat moment staat. Daarnaast beschikt deze Oral-b Genius X 20000 over fijn rubberen handgreep, welke voldoende grip biedt, zelfs wanneer deze nat is.

Deze elektrische tandenborstel is in drie verschillende kleuren te verkrijgen en Oral-b heeft tevens opzet borsteltjes in deze drie kleuren beschikbaar. Op deze manier hoef je geen zwarte tandenborstel met een wit opzet borsteltje te gebruiken. Een ding waar Oral-b wel wat meer aandacht aan had mogen schenken is het oplaadstation. Deze is namelijk alleen in het wit beschikbaar, dit oogt helaas toch minder esthetisch wanneer er een zwarte tandenborstel opstaat.

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

 

Meer weten?

Vond jij deze review over de Oral-b Genius X 20000 handig? Bekijk hier dan al onze reviews over elektrische tandenborstels!

Ben jij geïnteresseerd in mondgezondheid en zou je hier graag meer over willen weten? Dan zijn onze blogs zeker een aanrader voor jou!