Oral-B iO 9N Review

Review Oral-b iO 9N:

De Oral-b iO 9N is de meest geavanceerde elektrische tandenborstel welke er op dit moment te verkrijgen is. Oral-b heeft alle kennis die zij in de loop der jaren hebben opgedaan bij elkaar gevoegd en in dit apparaatje gestopt. Met de Oral-b iO series wilt het merk de gebruiker een andere beleving geven en probeert het merk om tandenpoetsen leuk te maken. Oral-b zegt namelijk dat wanneer tandenpoetsen leuk gemaakt wordt er automatisch ook beter gepoetst zal worden.

Deze tandenborstel is in drie verschillende versies verkrijgbaar, de 9 series, 8 series en de 7 series. De 9 series heeft zeven verschillende poetsstanden, de 8 series heeft er zes en de 7 series vijf. Daarnaast zijn er uiteraard nog meer verschillen tussen deze drie versies.

TIP:
Kijk hier voor ons complete aanbod van tand & mondverzorging producten

Pluspunten:

7 verschillende poetsstanden
Poetsdruk sensor
Koppelbaar met mobiele app
Opgeladen in drie uur
Het uiterlijk
Interactief display

Minpunten:

Prijs
Dure opzetborsteltjes

7 verschillende poetsstanden:

Zoals eerder al gezegd is de Oral-b iO 9N de meest geavanceerde elektrische tandenborstel van dit moment. Deze tandenborstel bezit namelijk alle technische snufjes die er momenteel beschikbaar zijn. Zo beschikt de Oral-b iO 9N over maar liefst zeven verschillende poetsstanden. Zo zijn er bijvoorbeeld standen voor gevoelig tandvlees, extra witte tanden, gevoelige tanden en is er zelfs een stand waarmee je je tong kan poetsen.

Prijs / Kwaliteit

70%

Functies

85%

Ontwerp

90%

O-led scherm:

De Oral-b iO 9N beschikt tevens over een O-led scherm. Hierop is een hoop informatie af te lezen. Zo wordt hierop het accupercentage afgebeeld, maar probeert Oral-b poetsen ook leuker te maken door na het poetsen een “smiley” te laten zien wanneer je goed gepoetst hebt. Ook zie je natuurlijk op het scherm in welke poetsstand de tandenborstel op dat moment staat. Op deze manier krijg je al een hoop informatie van de tandenborstel zonder ook maar verbonden te moeten zijn met een app.

34800
poetsbewegingen/min
7
poetsstanden
12
dagen batterijduur
180
oplaadtijd in minuten

Andere technische snufjes:

Uiteraard beschikt de Oral-b iO 9N over een poetsdruk sensor welke precies laat weten wanneer jij teveel druk uitoefent. Een volledig opgeladen accu zou volgens Oral-b rond de twaalf dagen mee moeten gaan. Dit trekken wij uit eigen ervaring enigszins in twijfel. Daarentegen is de accu dankzij de magnetische lader in slechts drie uur volledig opgeladen.

De Oral-b iO 9N is in staat om zelf aan te geven wanneer de opzetborstel aan vervanging toe is. Ook is de tandenborstel via een app aan je mobiele telefoon te koppelen. Op deze manier kun jij precies je eigen poetsgedrag analyseren en kan je zelfs tijdens het poetsen zien waar je precies in je mond geweest bent. Uiteraard beschikt de Oral-b iO 9N ook over een timer functie welke laat weten wanneer er twee minuten gepoetst zijn.

Informatie van de fabrikant:

Oral-B iO 9n interactief display
Een interactief display met essentiële informatie:

Het interactieve display geeft essentiële informatie weer: inclusief poetsstanden en herinnering voor het vervangen van de de borstelkop, begroet u als u hem opstart en beloont u met een glimlach als u goed hebt gepoetst.

Oral-B iO 9N verschillende poetsstanden
7 slimme poetsstanden om uw poetsbeurt te personaliseren:

Dagelijkse reiniging, gevoelige tanden, tandvleesverzorging, intense reiniging, whitening, extra-gevoelig, tong reiniging.

Het uiterlijk van de Oral-b iO 9N:

Over het design van de Oral-b iO 9N kunnen wij alleen maar zeggen dat het prachtig is. Het is natuurlijk lastig om van een elektrische tandenborstel een echte “eyecatcher” te maken, maar hier is Oral-b toch behoorlijk goed in geslaagd. De tandenborstel oogt erg modern, zeker met het geïntegreerde O-led scherm. Ook is het leuk dat de Oral-b iO 9N verkrijgbaar is in drie verschillende kleuren.

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

 

Meer weten?

Vond jij deze review over de Oral-B iO 9N handig? Bekijk hier dan al onze reviews over elektrische tandenborstels!

Ben jij geïnteresseerd in mondgezondheid en zou je hier graag meer over willen weten? Dan zijn onze blogs zeker een aanrader voor jou!