Review Oral-b Smart 4 4000N

Review Oral-b Smart 4 4000N Review:

Deze Oral-b Smart 4 4000N is de opvolger van de Oral-b Smart Series 4000. Het grootste verschil tussen deze twee modellen is de litium-ion-batterij. Met deze accu gaat deze tandenborstel een stuk langer mee dan zijn voorganger. Zo bedroeg de accuduur van de Oral-b Smart Series 4000 slechts één week, terwijl de Oral-b Smart 4 4000N ruim twee weken mee kan. Van de Oral-b 4 4000 zijn drie versies beschikbaar.

De tandenborstel zelf is bij alle drie de versies precies hetzelfde. Het enige verschil is de bijgeleverde borstelkop. Wij hebben de Oral-b Smart 4 4000N getest. Maar zo is er ook de “S” versie en de “W” versie. De “N” wordt geleverd met crossaction borsteltjes, de “S” met sensitive borsteltjes en de “W” versie komt met whitening borsteltjes.

Pluspunten:

Prijs/kwaliteit
Timer functie
Poetsdruk sensor
Zeer goede grip
Koppelbaar via Bluetooth

Minpunten:

3 poetsstanden
Poetsstanden niet af te lezen

3 verschillende poetsstanden:

De Oral-b Smart 4 4000N heeft de beschikking over drie verschillende poetsstanden, daily clean, gum care en sensitive. Wanneer je de tandenborstel aanzet zal deze automatisch in de daily clean poetsstand beginnen. Deze stand hebben wij zelf ook het meeste gebruikt tijdens onze test periode. Als je naar de volgende poetsstand (gum care) wilt gaat druk je nogmaals op de power knop en vervolgens nogmaals om naar de sensitive stand te gaan. Het is verder niet af te lezen in welke poetsstand de Oral-b Smart 4 4000N zich bevindt. Dit is natuurlijk wel het geval bij de wat duurdere en uitgebreidere modellen van Oral-b. Maar na een aantal keren gebruiken weet je de volgorde van de poetsstanden wel en zal dit geen problemen opleveren.

Prijs / Kwaliteit

85%

Functies

70%

Ontwerp

80%

Koppelbaar via Bluetooth:

Deze elektrische tandenborstel is ook te koppelen met je mobiele telefoon via Bluetooth. De Oral-b app werkt zowel met IOS als Android. Via deze app kan je tijdens het poetsen real-time feedback krijgen. Ook kan je een bepaald poets doel in de app instellen, bijvoorbeeld dat je graag een frisse adem wilt hebben. Dan kan je in samenwerking met de app richting dat doel werken aan de hand van tips en tutorials.

Uiteraard is het ook mogelijk om de Oral-b Smart 4 4000N te gebruiken zonder hem met je telefoon te verbinden. De tandenborstel slaat zelfs een deel van de poetsgeschiedenis op, zo kan deze alsnog gebruikt worden wanneer je hem verbindt met de app.

8800
poetsbewegingen/min
3
poetsstanden
14
dagen batterijduur
1320
oplaadtijd in minuten

Andere technische snufjes:

Natuurlijk beschikt de Oral-b Smart 4 4000N over nog meer technische snufjes. Zo zit er een handige timer functie op deze elektrische tandenborstel. Deze laat jou weten wanneer gewenste poetstijd is bereikt. Deze functie is erg handig, aangezien veel mensen anders toch korter dan twee minuten poetst. Ook zit er een poetsdruk sensor op de Oral-b Smart 4 4000N. Deze bevindt zich aan de bovenkant van de tandenborstel en licht op wanneer er te hard gedrukt wordt met de tandenborstel. Dankzij de poetsdruk sensor voorkom je onnodige beschadigingen aan het gebit of aan het tandvlees.

Informatie van de fabrikant:

Oral-B Smart 4 4000N Accuduur
Meer dan twee weken poetsen met één oplaadbeurt:

De Oral-B Smart 4 4000N heeft een geavanceerde Lithium Ion-batterij die meer dan twee weken meegaat. Zo hoef je niet na te denken over je oplader tijdens je vakantie.


Bescherm je tandvlees:

Poetsdruksensor vermindert de poetssnelheid en SmartRing waarschuwt je als je te hard poetst.

Het uiterlijk van de Oral-b Smart 4 4000N:

De Oral-b Smart 4 4000N ziet er qua uiterlijk niet heel bijzonder uit. Zo zijn er tegenwoordig toch wel elektrische tandenborstels die wat meer in het oog springen. Echter is de Oral-b Smart 4 4000N wel erg goed en functioneel ontworpen. Hij ligt namelijk erg lekker in de hand en heeft een zeer goede grip tijdens het poetsen. Verder kan je makkelijk zien wat de accustatus van de tandenborstel is en ook kan je aan de voorzijde van de borstel zien of je verbonden bent via Bluetooth. Daarnaast zit natuurlijk de poetsdruk sensor aan de bovenkant van de tandenborstel. Al met al zijn wij dan ook erg tevreden over de uitvoering van deze Oral-b Smart 4 4000N.

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

 

Meer weten?

Vond jij deze review over de Oral-b Smart 4 4000N handig? Bekijk hier dan al onze reviews over elektrische tandenborstels!

Ben jij geïnteresseerd in mondgezondheid en zou je hier graag meer over willen weten? Dan zijn onze blogs zeker een aanrader voor jou!