Oral-b Smart 6 6000N review

Review Oral-b Smart 6 6000N:

De Oral-b Smart 6 6000N lijkt qua uiterlijk behoorlijk op de Oral-b Genius series. Echter is deze Oral-b Smart 6 6000N een “smart” model en valt deze net onder de Oral-b Genius modellen. De prijs van de Oral-b Smart 6 6000N is dan ook lager dan die van de Oral-b Genius series. Dat wil niet zeggen dat deze tandenborstel minder goed is. Je krijgt namelijk voor deze prijs een fantastische elektrische tandenborstel met ontzettend veel mogelijkheden en een zeer goed poetsresultaat.

Pluspunten:

Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding
5 verschillende poetsstanden
Poetsdruk sensor
Koppelbaar via Bluetooth
Quadpacer
Goed ontworpen

Minpunten:

Lijkt redelijk op zijn voorgangers

5 verschillende poetsstanden:

Deze Oral-b Smart 6 6000N beschikt over vijf verschillende poetsstanden. Dat zijn: dagelijkse reiniging, tandvleesverzorging, gevoelig, whitening en pro clean. Dankzij deze vijf verschillende poetsstanden is deze tandenborstel geschikt voor een hele hoop mensen. Wat voor gebit je ook hebt, met deze tandenborstel is er altijd wel een poetsstand die goed bij jou aansluit.

Prijs / Kwaliteit

95%

Functies

85%

Ontwerp

85%

Timer functie en Quadpacer:

Naast de vijf verschillende poetsstanden beschikt de Oral-b Smart 6 6000N ook over een timer functie en een Quadpacer. Deze twee handige functies helpen jou nog beter en efficiënter je tanden te poetsen. De timer functie laat je namelijk weten wanneer je twee minuten gepoetst hebt. Op deze manier poets je dan ook nooit meer te kort. Ook de Quadpacer functie is zeer handig om te hebben. Deze laat namelijk weten wanneer het tijd is om de borstelkop naar het volgende gedeelte van je gebit te verplaatsen. Hierdoor geef jij alle tanden en kiezen evenveel aandacht tijdens het poetsen en blijft alles goed schoon.

10500
poetsbewegingen/min
5
poetsstanden
18
dagen batterijduur
840
oplaadtijd in minuten

Koppelbaar via Bluetooth:

De Oral-b Smart 6 6000N is uiteraard ook koppelbaar met je mobiele telefoon. Op die manier kan deze tandenborstel zelfs doormiddel van de camera op je telefoon zien waar je precies bent geweest met poetsen. Dit gebeurt in samenwerking met de chip die zich in de borstelkop van de tandenborstel bevindt. Op deze manier kan je precies je eigen poetsgedrag analyseren en verbeteren waar nodig.

Uiteraard werkt deze tandenborstel ook prima zonder gebruik van de app. Zelfs dan weet je wanneer je de borstelkop moet verplaatsen, vanwege de Quadpacer functie. Echter is het natuurlijk altijd handig om de optie tot het gebruik van de app achter de hand te hebben. En merken wij uit eigen ervaring dat doormiddel van het gebruik van de app het poetsen een stuk leuker wordt.

Informatie van de fabrikant:

Oral-b Smart 6 6000N Koppelbaar via Bluetooth
Koppelbaar via Bluetooth:

Bekijk een uitgebreid verslag van je poetsbeurt via de smartphone app en zie direct hoe jij je poetsgedrag verbetert.

Oral-b Smart 6 6000N Poetsdruk sensor
Poetsdruk sensor:

Bescherm uw tandvlees: de poetsdruksensor waarschuwt u als u te hard poetst

Poetsdruk sensor:

Tegenwoordig zijn bijna alle elektrische tandenborstels uitgerust met een poetsdruk sensor. Zo ook deze Oral-b Smart 6 6000N. Dankzij deze handige functie druk jij nooit meer te hard tijdens het poetsen. Op deze manier voorkom je geïrriteerd tandvlees en mogelijk beschadigde tanden.

Het uiterlijk van de Oral-b Smart 6 6000N:

Het ontwerp en uiterlijk van de Oral-b Smart 6 6000N is zeer goed uitgevoerd. De tandenborstel ziet er mooi strak en modern uit. Wij hebben de blauwe versie getest en deze kleur zag er prachtig uit en is ook eens iets anders dan wit of zwart. Daarnaast zijn alle poetsstanden duidelijk af te lezen en is het ook makkelijk om te zien hoe vol de accu nog is.

Ook is het makkelijk om te zien of je via Bluetooth verbonden bent doormiddel van het indicatie lampje onderaan de tandenborstel. Ook is de achterkant van de Oral-b Smart 6 6000N uitgevoerd met een rubberen grip met puntjes erin. Dit maakt dat de Oral-b Smart 6 6000N erg fijn in de hand ligt en ook voldoende grip heeft, zelfs wanneer de tandenborstel nat is.

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

 

Meer weten?

Vond jij deze review over de Oral-b Smart 6 6000N handig? Bekijk hier dan al onze reviews over elektrische tandenborstels!

Ben jij geïnteresseerd in mondgezondheid en zou je hier graag meer over willen weten? Dan zijn onze blogs zeker een aanrader voor jou!