Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924:13 review

Review Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13:

De Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13 is één van de meest geavanceerde elektrische tandenborstels van Philips. Uiteraard hangt er vanwege de vele functies ook een wat duurder prijskaartje aan dan bij de simpelere modellen van het merk. Uiteraard zegt belooft Philips dat je tanden veel witter zullen worden wanneer je poetst met de Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13. Dit zegt natuurlijk iedere fabrikant, maar wij moeten zeggen dat deze tandenborstel bij ons een erg goed resultaat gaf. Maar onthoudt wel dat dit per persoon kan verschillen.

Pluspunten:

5 verschillende poetsstanden
Poetsdruk sensor
Timer functie
Koppelbaar met app
4 verschillende opzet borsteltjes
Zeer goede accu
Ziet er mooi uit

Minpunten:

Prijs
Grip is wat minder

5 verschillende poetsstanden:

De Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13 beschikt over vijf verschillende poetsstanden. Deze zijn clean, white, gum care, sensitive en deepclean. Op deze manier probeert Philips aan ieders behoefte te voldoen. En de verschillende poetsstanden zijn ons zeer goed bevallen en er is ook echt verschil merkbaar wanneer je een andere poetsstand gebruikt. Zo heeft bijvoorbeeld de gum care stand een automatische tijd van drie minuten en twintig seconden, dit in tegenstelling tot de twee minuten van de clean stand.

Wat jij de fijnste poetsstand vindt en waar jij de beste resultaten bij behaalt is een kwestie van uitproberen. Maar wij weten vrijwel zeker dat deze elektrische tandenborstel bij iedereen in de smaak zal vallen.

Prijs / Kwaliteit

75%

Functies

85%

Ontwerp

80%

4 verschillende opzet borsteltjes:

Het speciale aan de Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13 is dat deze vier verschillende opzet borsteltjes heeft. De Plaque Defense opzet borstel helpt met het verwijderen van tandplak en is zo ontworpen dat deze ook op de lastige plekken in je mond kan komen. Dan hebben we de gum care opzet borstel, welke bijdraagt aan een gezonder tandvlees. De white opzet borstel gaat tandaanslag tegen en zorgt daardoor voor wittere tanden. En de tongue care borstel is er om je tong goed schoon te kunnen maken. Dit kan ook bedragen aan een frissere adem.

62000
poetsbewegingen/min
5
poetsstanden
25
dagen batterijduur
60
oplaadtijd in minuten

De accu en het opladen:

De accu van de Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13 is zeer goed. Zo hebben wij gemerkt dat hij tot wel 25 dagen mee kan gaan wanneer alleen de clean poetsstand gebruikt wordt. Wanneer er andere standen gebruikt worden zal de accu minder lang meegaan. Maar wij moeten zeggen dat Philips fantastische accu’s gebruikt voor hun elektrische tandenborstels.

De manier waarop deze Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13 wordt opgeladen is erg origineel. Hij staat namelijk niet zoals de meeste tandenborstels op een simpel oplaadstation. Nee Philips heeft hier erg leuks op bedacht, namelijk een waterglas waarin je de tandenborstel neerzet. Op deze manier heb je meteen een glaasje om te spoelen en daarna gebruik je hem om de tandenborstel weer op te laden.

Informatie van de fabrikant:

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924:13 In-app coaching
Persoonlijke in-app coaching voor beter tandenpoetsen:

Via bluetooth wordt de borstel gekoppeld met de app op je telefoon. Hiermee heb je altijd je persoonlijke tandarts bij de hand. De app geeft aan hoe hard je moet poetsen, welke route de borstel heeft afgelegd, welke plekken je gemist hebt en wat je probleemzones zijn. Ben je te hard aan het schrobben? Dan waarschuwt de borstel je met een zachte tril in het handvat.

Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924:13 vier verschillende opzet borstels
4 verschillende opzetborstels voor een optimale verzorging:

De tandenborstel komt met 4 verschillende opzetborstels. De Premium Plaque Defense-opzetborstel verwijdert tandplak op moeilijk bereikbare plaatsen die door normale tandenborstels niet geraakt worden. De Premium Gum Care-opzetborstel wordt gebruikt voor de optimale verzorging van het tandvlees. Het is klinisch bewezen dat met deze opzetborstel er 100% minder kans is op ontstoken tandvlees en het tandvlees binnen twee weken tot 7 keer gezonder is.* De Premium White-opzetborstel verwijdert tandaanslag en tovert die stralend witte glimlach terug. Met de TongueCare+-tongreiniger worden bacteriën verwijderd die zorgen voor een slechte adem.

Andere technische snufjes:

Dat deze Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13 over nog meer handige snufjes beschikt zal je niet verwonderen. Zo beschikt deze tandenborstel uiteraard over een poetsdruk sensor, welke zich bij dit model aan de onderkant van de tandenborstel bevindt. Deze plaats is erg fijn, want op deze manier is het veel makkelijk om te zien wanneer de sensor oplicht. Bij een heleboel andere tandenborstels zit de poetsdruk sensor namelijk vlak onder de borstelkop.

Ook beschikt deze tandenborstel over een ingebouwde timer functie, welke per poetsstand kan verschillen. De tandenborstel geeft ook uit zichzelf aan wanneer je de borstelkop naar het volgende gedeelte van het gebit moet verplaatsen. En dan is deze Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13 ook nog eens koppelbaar met de mobiele telefoon. Op die manier kan je perfect je eigen poetsgedrag analyseren en verbeteren waar nodig.

Het uiterlijk van de Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13:

Over het uiterlijk van de Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13 kunnen wij eigenlijk niks slechts zeggen. De zwarte versie die wij hebben gebruikt ziet erg zeer strak en modern uit. Ook zijn de verschillende poetsstanden makkelijk af te lezen. Een klein minpuntje is de grip van de tandenborstel. Deze is helaas niet heel goed, zeker wanneer de tandenborstel nat is.

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

 

Meer weten?

Vond jij deze review over de Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9924/13 handig? Bekijk hier dan al onze reviews over elektrische tandenborstels!

Ben jij geïnteresseerd in mondgezondheid en zou je hier graag meer over willen weten? Dan zijn onze blogs zeker een aanrader voor jou!