Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 review

Review Philips Sonicare ProtectiveClean 6100:

De Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 maakt onderdeel uit van de grote Sonicare lijn van Philips. Dit model is weer net wat beter dan zijn voorgangers de 4100 series en de 5100 series. Hierdoor hangt aan dit model weer een net wat hoger prijskaartje dan aan zijn voorgangers.

Of het verschil tussen de modellen groot genoeg is voor het prijsverschil moet je uiteindelijk zelf beoordelen. Maar dat de Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 een zeer goede tandenborstel is dat staat vast voor ons. Aangezien wij ook al zeer tevreden waren of zijn voorgangers, gingen wij er al een klein beetje vanuit dat wij ook ditmaal niet teleurgesteld zouden worden.

Pluspunten:

3 poets intensiteit standen
3 verschillende poetsstanden
BrushSync functie
Poetsdruk sensor
Geweldige accuduur
Geeft goede poetsresultaten
Mooi ontwerp

Minpunten:

Plaats poetsdruk indicator

3 verschillende poetsstanden:

Deze Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 beschikt over drie verschillende poetsstanden. De meest standaard poetsstand is de clean stand. Dan is er de white poetsstand en de gum care poetsstand. Bij al deze drie verschillende poetsstanden kan je ook nog zelf de poetsintensiteit instellen.

Dit is instelbaar op drie verschillende intensiteit standen. Wij moeten zeggen dat dit een erg handige optie is om te hebben. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de white stand voor jou wat te agressief aanvoelt. Wanneer dit het geval is heb je dus de mogelijkheid om de intensiteit wat lager te zetten zodat het perfect voor jou is. Op deze manier kan je toch de white stand gebruiken.

Prijs / Kwaliteit

80%

Functies

75%

Ontwerp

80%

BrushSync:

Een handige functie waarover deze Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 beschikt is de BrushSync functie. De tandenborstel geeft hierdoor zelf aan wanneer de opzet borstel aan vervanging toe is. Hierdoor kan er mogelijke schade aan je gebit of tandvlees voorkomen worden. Daarnaast zitten er in de borsteltjes voor de Philips Sonicare tandenborstels een chip verwerkt.

Wanneer jij een opzet borstel voor bijvoorbeeld gum care op je tandenborstel zet, dan herkent jouw tandenborstel dit meteen en past hierop automatisch de stand en intensiteit aan. Helaas krijg je bij aanschaf maar één soort opzet borstel bij de tandenborstel. Dus opzetborstels voor andere doeleinde moet je zelf aanschaffen.

62000
poetsbewegingen/min
3
poetsstanden
20
dagen batterijduur
60
oplaadtijd in minuten

De accu:

De accu van de Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 is werkelijk waar fantastisch. Waar Philips zelf zegt dat deze tot twee weken mee kan gaan, hebben wij gemerkt dat dit vele malen langer is. Zelfs in de zwaarste stand voor de accu, de gum care modus, hield de Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 het maar liefst twintig dagen vol.

Informatie van de fabrikant:

Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 BrushSync
BrushSync-vervangingsherinnering:

Alle opzetborstels slijten na verloop van tijd. Aangeraden wordt om je opzetborstel dan ook om de drie maanden te vervangen. De BrushSync-technologie houdt precies bij hoe lang je je opzetborstel gebruikt, maar ook hoe hard je poetst. Wanneer het tijd is om de opzetborstel te vervangen gaat er een lampje branden en hoor je een korte piep. De tandenborstel heeft een microchip detecteert en synchroniseert de opzetborstel met de tandenborstel. Hierdoor worden vervangingsherinneringen mogelijk gemaakt.

Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 poetsdruk sensor
Ingebouwde poetsdruk sensor:

Het kan zijn dat je niet merkt dat je iets te hard poetst maar deze tandenborstel wel. Als je te hard poetst en je de borstel dus te hard op het tandvlees drukt maakt de tandenborstel een pulserend geluid. Poets dan iets rustiger.

Andere technische snufjes:

De Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 heeft natuurlijk ook de beschikking over een poetsdruk sensor. Wanneer je te hard drukt dan zal de tandenborstel gaan trillen en voel je een verandering in de poetsbeleving. Er zit ook een heel klein lampje onderop de tandenborstel welke gaat knipperen. Maar dit is zeer lastig te zien tijdens het poetsen.

Daarnaast beschikt de tandenborstel over een timer functie. Deze timer laat jou weten wanneer er lang genoeg gepoetst is. Dit kan echter verschillen per poetsstand. Ook geeft de tandenborstel na 30 seconden aan wanneer je de borstelkop moet verplaatsen naar het volgende gedeelte van de mond.

Het uiterlijk van de Philips Sonicare ProtectiveClean 6100:

Philips heeft met dit model weer een zeer mooie elektrische tandenborstel op de markt gebracht. Het design is erg mooi en oogt zeer modern. Daarnaast hij het erg licht en ligt het fijn in de hand. Het enige minpuntje wat ontwerp betreft is de plaatsing van de indicator van de poetsdruk sensor. Deze is namelijk zeer lastig op te merken tijdens het poetsen.

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

 

Meer weten?

Vond jij deze review over de Philips Sonicare ProtectiveClean 6100 handig? Bekijk hier dan al onze reviews over elektrische tandenborstels!

Ben jij geïnteresseerd in mondgezondheid en zou je hier graag meer over willen weten? Dan zijn onze blogs zeker een aanrader voor jou!