Zoals je waarschijnlijk wel weet is een goede mondverzorging uiterst belangrijk. Niet alleen voor de mondhygiëne, maar voor de algehele gezondheid. In onze vorige blogs hebben wij verschillende mondverzorgingsproducten en technieken tot in de puntjes uitgelicht. Mocht je dus meer over een bepaald product of techniek willen weten, bekijk dan zeker onze andere blogs.

In deze blog gaan we het hebben over welke producten nodig zijn voor een complete mondverzorging. Merendeels van deze producten hebben wij al behandeld in één van onze vorige blogs. Ben jij dus extra geïnteresseerd in een bepaald product, lees dan zeker de blog over dat specifieke product.

Let wel op, wij zijn geen experts en berusten ons op informatie van externe bronnen. Wil jij professioneel advies over mondverzorging, neem dan altijd contact op met een tandarts of mondhygiënist.

Een goede tandenborstel

Een goede tandenborstel
Bij het woord mondverzorging zullen de meeste mensen meteen aan het poetsen van hun tanden denken. Deze manier van mondverzorging komt hoogstwaarschijnlijk ook het meeste voor over de hele wereld. Natuurlijk zijn er nog wel verschillende manieren van tandenpoetsen over de hele wereld. Wil jij hier graag meer over weten? Lees dan onze blog: Tandenpoetsen en tandpasta in andere landen.

Aangezien tandenpoetsen een zeer belangrijk onderdeel is van de algemene mondverzorging is het van belang over een goede tandenborstel te beschikken. We kennen uiteraard allemaal de handtandenborstel, dit is waarschijnlijk de tandenborstel waarmee je voor het eerst zelf je tanden hebt gepoetst. Uit de vele onderzoeken die zijn gedaan is echter gebleken dat een elektrische tandenborstel je gebit in de meeste gevallen beter schoon krijgt dan een normale handtandenborstel.

Met een elektrische tandenborstel kan je ook nog vele kanten op. Zo zijn er ontzettend veel verschillende soorten borsteltjes die je op een elektrische tandenborstel kan zetten. Maar zit er ook nog verschil in de manier waarop het borsteltje roteert. De twee meest gebruikte technieken hiervoor zijn oscillerend-roterend (ronddraaiend heen- en weergaand) en sonisch (zijwaarts heen- en weergaand).

Uiteindelijk is het persoonlijke voorkeur welke tandenborstel en opzetborsteltje jij het fijnste vindt. Dit is een kwestie van testen en uitproberen.

Elektrische tandenborstel kopen? Klik hier voor de laagste prijzen!

Mocht jij graag meer willen weten over alle verschillende soorten tandenborstels, bekijk dan onze blog over: Soorten tandenborstels

Gebruik de juiste tandpasta

Gebruik de juiste tandpasta
Naast het gebruik van een goede tandenborstel is het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat je ook een goede tandpasta gebruikt. Net als tandenborstels, bestaan er tal van verschillende soorten tandpasta. Vanwege het grote aanbod van tandpasta’s is het mogelijk om een tandpasta te zoeken die bij jou past. Zo bestaan er speciale tandpasta’s die problemen met tandvlees verhelpen of kan je een tandpasta kiezen die jouw tanden extra beschermen tegen gaatjes.

Zorg er daarom voor dat de door jou gebruikte tandpasta goed aansluit bij jouw persoonlijke mondhygiëne. Lees onze blog over soorten tandpasta om een duidelijk beeld te krijgen van de werking van elk soort tandpasta. Op deze manier kan jij voor jezelf bepalen welke tandpasta het beste bij jou past.

Kijk hier voor de goedkoopste tandpasta!

Flossen, stoken of ragen

Flossen, stoken of ragen
Naast iedere dag tweemaal je tanden poetsen is het verstandig je mondverzorging aan te vullen met bijvoorbeeld tanden flossen, tanden stoken of ragen. Met alleen tandenpoetsen verwijder je namelijk maar ongeveer 50% van de tandplak op je gebit. Door naast het tandenpoetsen nog te flossen, stoken of ragen verwijder je aanzienlijk meer tandplak dan met alleen tandenpoetsen.

Welke van deze drie opties jij moet kiezen is geheel persoonlijke voorkeur. Ook is het aan te raden om met je tandarts te overleggen welke optie voor jou het beste is. Dit kan namelijk afhankelijk zijn van de manier waarop je tanden tegen elkaar staan.

In onze blogs over tanden stoken en tanden flossen gaat we uitgebreid in op deze manieren van mondverzorging. Hier lees je precies hoe je de juiste techniek van flossen, stoken en ragen kan toepassen.

Hier vind je het goedkoopste flosdraad!

Meer weten?

Heeft dit artikel jou goed geholpen? Dan hebben wij nog veel meer interessante blogs voor jou op onze site staan!

Verstandskiezen
Angst voor de tandarts
Tandenpoetsen en tandpasta in andere landen
Tanden flossen