Zoals je in onze blog: Is elektrisch tandenpoetsen beter? hebt kunnen lezen, is je tanden poetsen met een elektrische tandenborstel over het algemeen beter dan met een normale hand tandenborstel. Nu is er tegenwoordig oneindig veel keus op het gebied van tandenborstels en kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Want wat is nou de beste elektrische tandenborstel? Daar willen wij je graag bij helpen! Bekijk daarom hier beneden snel onze Top 5 beste elektrische tandenborstels!

TIP:
Kijk hier voor ons complete aanbod van tand & mondverzorging producten

1

Top 5 beste elektrische tandenborstels Oral-B pro 2 2500

Oral-B Pro 2 2500

De Oral-B Pro 2 2500 is één van de beste elektrische tandenborstels die op dit moment op de markt zijn. De prijs-kwaliteitverhouding van deze tandenborstel is zeer goed. Ook krijg je er een handig reisetui bij, waardoor het extra makkelijk is om deze tandenborstel mee op vakantie te nemen. De voorkant van het handvat van deze tandenborstel is van rubber en is mooi slank. De achterkant is van plastic en bevat richels, hierdoor heb je een goede grip tijdens het tandenpoetsen.

Twee poetsstanden

De tandenborstel heeft twee poetsstanden. De één is voor dagelijkse reiniging en de andere voor tandvleesverzorging. Beide standen duren twee minuten en hebben hun eigen poetskracht. Zo geeft de stand voor dagelijkse reiniging iets meer kracht dan bij de stand voor tandvleesverzorging.

Ingebouwde timer

De tandenborstel bevat een ingebouwde timer die laat weten wanneer er twee minuten voorbij zijn. Je moet dan wel zelf de tandenborstel uitzetten. Deze tandenborstel is ook voorzien van een druksensor. Wanneer er tijdens het poetsen teveel druk wordt uitgeoefend geeft de tandenborstel dit aan doormiddel van een rood lampje op de achterkant en door een ander geluid te gaan maken. De batterij van deze tandenborstel zou ongeveer twee weken mee moeten gaan, totdat deze weer opgeladen moet worden. Dit is vergelijkbaar met de meeste moderne elektrische tandenborstels.

Al met al is deze tandenborstel zijn geld absoluut waard. Mocht jij dus opzoek zijn naar een betaalbare maar goede elektrische tandenborstel, dan is de Oral-B Pro 2 2500 zeker een goede optie!

Informatie van de fabrikant

 • Bescherm uw tandvlees: De poetsdruksensor waarschuwt u als u te hard poetst
 • Maakt uw tanden witter vanaf de eerste dag door oppervlaktevlekken te verwijderen
 • Weet dat u lang genoeg poetst met de professionele 2 minuten-timer
 • 2 poetsstanden: dagelijkse reiniging en tandvleesverzorging
 • Bevat: 1 elektrisch handvat met oplader, 1 opzetborstel
 • Batterij die meer dan 2 weken meegaat
 • Past op de volgende vervangende opzetborstels: Cross Action, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action, Tri Zone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

2

Top 5 beste elektrische tandenborstels Oral-B Vitality 100 CrossAction

Oral-B Vitality 100 CrossAction

De Oral-B Vitality 100 CrossAction is veruit de goedkoopste elektrische tandenborstel in onze Top 5 beste elektrische tandenborstels. Deze elektrische tandenborstel heeft een grip van rubber en ligt erg fijn in de hand. Helaas zit er geen lampje op de tandenborstel welke aangeeft wanneer hij volledig is opgeladen. Hierdoor is het dus lastig om precies te weten of hij vol is.

Ingebouwde timer

Deze elektrische tandenborstel heeft net als vele andere in deze top 5 beste elektrische tandenborstels een timer functie. Zo weet je precies wanneer je twee minuten hebt gepoetst. Ook zit er een functie op deze tandenborstel die na 30 seconden een seintje geeft zodat je weet dat je naar een ander gedeelte van je gebit moet gaan. De batterij van deze tandenborstel is een stuk minder dan die van bijvoorbeeld de Oral-B Pro 2 2500. Uiteraard gaat deze wel een aantal dagen mee zonder op te laden, maar daarna begin je wel te merken dat de accu begint leeg te geraken.

Deze tandenborstel heeft misschien niet de meeste opties van alle tandenborstels in deze top 5, maar voor de prijs is deze tandenborstel absoluut een aanrader.

Informatie van de fabrikant

 • De essentiële tandenborstel voor dagelijkse reiniging
 • Verwijdert meer tandplak dan een gewone manuele tandenborstel
 • De 2D-reinigingsactie oscilleert en roteert om tandplak beter te verwijderen dan een gewone manuele tandenborstel
 • Bevat: 1 handvat met oplader, 1 opzetborstel
 • Oral-B, het meest gebruikte merk door tandartsen wereldwijd
 • Bescherm je tandvlees met het Oral-B Pro-assortiment en zijn poetsdruksensor

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

3

Top 5 beste elektrische tandenborstels Oral-B Pro 2 2000N CrossAction

Oral-B Pro 2 2000N CrossAction

Deze Oral-B Pro 2 2000N CrossAction is de opvolger van de Oral-B Pro 2000. Uiteraard zijn er verbeteringen toegepast aan dit model ten opzichte van de oudere Pro 2000. Zo gaat de accu nu minimaal twee weken mee, waar dit voorheen nog maar zeven dagen was.

Twee poetsstanden

Deze tandenborstel ligt fijn in de hand en geeft een goede grip tijdens het poetsen. Aan de onderkant van de tandenborstel kan je zien hoe vol de accu nog is, en of deze moet worden opgeladen. Er zitten verder twee poetsstanden op deze tandenborstel. De één is voor dagelijkse reiniging en de andere voor tandvleesverzorging. Beide standen duren twee minuten en hebben hun eigen poetskracht. Zo geeft de stand voor dagelijkse reiniging iets meer kracht dan bij de stand voor tandvleesverzorging.

Druksensor functie

Ook geeft deze tandenborstel dankzij de druksensor aan wanneer je te hard drukt tijdens het tandenpoetsen. Op dat moment zal er een rood lampje op de achterkant van de tandenborstel gaan branden. Er zijn ook ontzettend veel verschillende soorten opzet borsteltjes verkrijgbaar voor deze tandenborstel. Op deze manier is er altijd een geschikte borstel voor jouw gebit te verkrijgbaar.

Deze Oral-B Pro 2 2000N CrossAction is een zeer complete tandenborstel en biedt bijna net zoveel als zijn grotere broer de Oral-B Pro 2 2500. Maar wanneer je budget iets kleiner is, dan is Oral-B Pro 2 2000N CrossAction zeker een goede aankoop.

Informatie van de fabrikant

 • Bescherm je tandvlees met een poetsdruksensor die je waarschuwt als je te hard poetst
 • Maakt je tanden witter vanaf de eerste dag door oppervlaktevlekken te verwijderen
 • Weet dat je lang genoeg poetst met de professionele 2 minuten-timer
 • 2 poetsstanden: dagelijkse reiniging en gevoelige tanden
 • Bevat: 1 elektrisch handvat met oplader, 1 opzetborstel
 • Batterij die meer dan 2 weken meegaat
 • Alle volgende vervangende opzetborstels kunnen gebruikt worden in combinatie met de Oral-B PRO 2 2000N oplaadbare elektrische tandenborstel: Cross Action, 3DWhite, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action, Tri Zone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

4

Top 5 beste elektrische tandenborstels Oral-B Smart 4 4500

Oral-B Smart 4 4500

Deze Oral-B Smart 4 4500 is veruit de duurste tandenborstel uit onze top 5 beste elektrische tandenborstels. Dan vraag je je af, is de duurste tandenborstel dan niet de beste? Laten we voorop stellen dat deze elektrische tandenborstel tot de beste van dit moment behoort. Alle vijf de tandenborstels uit deze top 5 zijn namelijk goed, anders zouden wij ze natuurlijk niet aanraden.

Te verbinden via een app

Het grootste verschil tussen de Oral-B Smart 4 4500 en bijvoorbeeld de Oral-B Pro 2 2500 zit hem vooral in het “smart” gedeelte. Deze Oral-B Smart 4 4500 is namelijk via een app met je telefoon te verbinden. De app houdt bij wat je poets routine is en kan hier feedback op geven. Op deze manier ga jij nog beter poetsen dan je al deed.

Ingebouwde poetsdruk sensor

Verder beschikt deze tandenborstel ook over een timer welke jou laat weten wanneer je twee minuten gepoetst hebt. Ook zit er een poetsdruk sensor op deze tandenborstel. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer te hard drukt tijdens het poetsen en zal je dus minder snel last van geïrriteerd tandvlees krijgen.

Al met al is dit een fantastische tandenborstel. Echter hangt er wel een wat duurder prijskaartje aan dan bij de andere tandenborstels in deze lijst. Mocht deze tandenborstel binnen jouw budget vallen, dan is deze absoluut de nummer 1. Maar voor de gene met een kleiner budget hebben wij nog vier hele goede elektrische tandenborstels in onze top 5 staan.

Informatie van de fabrikant

 • Betere poetsresultaten met realtime feedback terwijl u poetst
 • Bescherm uw tandvlees: de poetsdruksensor waarschuwt u als u te hard poetst
 • Maakt uw tanden witter vanaf de eerste dag door oppervlaktevlekken te verwijderen
 • De batterij gaat meer dan 2 weken mee op 1 oplaadbeurt
 • Weet dat u lang genoeg poetst met de professionele 2 minuten-timer
 • Bevat: 1 handvat met oplader, 2 opzetborstels, Premium reisetui
 • Past op de volgende vervangende opzetborstels: Cross Action, 3D White, Sensi Ultrathin, Sensitive Clean, Precision Clean, Floss Action, Tri Zone, Dual Clean, Power Tip, Ortho Care.

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

5

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300

Deze Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 is een mooie solide tandenborstel. Qua uiterlijk springt deze er wat ons betreft absoluut uit. Echter kom je alleen met looks niet op de 1e plaats van onze top 5 beste elektrische tandenborstels. Natuurlijk heeft deze tandenborstel veel meer te bieden dan alleen een mooi design.

Twee intensiteit standen

Om te beginnen ligt de Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 lekker in de hand. Helaas is het handvat helemaal glad, hierdoor is de grip iets minder. De tandenborstel heeft slechts één poetsstand, maar heeft wel twee poets intensiteit standen. Deze kan je zelf naar wens veranderen tijdens het poetsen.

Ook beschikt deze tandenborstel net als alle andere in deze lijst over een poets timer. Deze laat weten wanneer je twee minuten hebt gepoetst. Ook is er een 30 seconden timer, welke afgaat wanneer je naar het volgende gedeelte van je gebit moet verplaatsen. Deze tandenborstel stopt vanzelf na twee minuten je tanden te hebben gepoetst. Dit doen alle andere tandenborstels in deze lijst niet.

Ingebouwde poetsdruk sensor

De borstelkop van deze Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 is ook anders dan die van de Oral-B tandenborstels. Deze beschikt over een vrij grote langwerpige borstel, in tegenstelling tot de wat kleinere ronde borstels van Oral-B. Dit komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur, maar persoonlijk hebben wij het idee dat de Oral-B borstels iets beter op alle plekken tussen je tanden komen. De druksensor van deze Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 is erg goed uitgevoerd. Wanneer je te hard drukt gaat je tandenborstel namelijk trillen. Dit is een erg goede toevoeging en wat ons betreft beter dan het indicatie lampje van de Oral-B tandenborstels.

De grootste reden dat deze tandenborstel op de laatste plaats staat is de borstelkop. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar die van Oral-B. Desondanks is dit een zeer goede tandenborstel met handige functies, zoals bijvoorbeeld het trillen wanneer je te hard drukt.

Informatie van de fabrikant

 • Zorgt voor wittere tanden in slechts 1 week.
 • De poetsdruksensor waarschuwt als je te hard poetst.
 • De ProtectiveClean heeft een poetsstand (Clean) en twee intensiteiten.
 • De tandenborstel is twee weken te gebruiken zonder op te laden.
 • De tandenborstel geeft een seintje wanneer je je de opzetborstel moet vervangen.

Deze tandenborstel voor de laagste prijs? Klik dan hier!

Wij hopen dat onze Top 5 beste elektrische tandenborstels je heeft geholpen bij het maken van jouw keus voor een nieuwe elektrische tandenborstel.

Onthoud wel dat het uiteindelijk op persoonlijke voorkeur aankomt en onze voorkeur dus kan verschillen met die van jou.